‘Je verhalen vertellen
wie je bent’

Een traject waarbij je je eigen levensverhaal gaat onderzoeken haalt herinneringen op. Door terug te kijken op je leven en je te verdiepen in bepaalde gebeurtenissen, kun je begrip tonen en het een plekje geven. Je kijkt als het ware met de bril van nu in jouw geschiedenis, waardoor je anders kunt gaan kijken naar de bewuste gebeurtenissen in je leven. Patronen en de rode draad in jouw leven worden zichtbaar. Het geeft je bestaansrecht door je levensverhaal te vertellen, bekijken, accepteren en verwelkomen.

Verhaal 1:

S. beweegt veel mee met de buitenwereld en blijft daardoor niet altijd bij zichzelf, ondanks dat ze goed weet wat ze wilt. Ze weet inmiddels dat rust, stilte en natuurbeleving haar helpen om bij zichzelf te blijven. Ze heeft echter een gezin, een baan en doet een nieuwe studie. Ze komt binnen met de vraag: Hoe zorg ik voor genoeg rust en tijd voor mijn binnenwereld?

Verhaal 2:

K. werkt drie dagen in vaste dienst bij een organisatie waar ze de marketing voor doet. De overige twee dagen besteedt ze aan opdrachten van verschillende organisaties waarbij ze haar creatieve kant kan gebruiken en met haar handen werken. Ze twijfelt aan haar vaste baan, het brengt haar wel een vast salaris. Haar vraag is; Hoe kan ik in mijn stroom gaan staan?

Traject
levensfase

De methode ziet er als volgt uit;
  • In het eerste gesprek is maken we kennis met elkaar en is er ruimte om te vertellen wat er momenteel speelt in jouw leven. Waar loop je tegen aan? Wat zou je veranderd willen zien? Aan de hand van een eigen vraag ga je het levensverhaal traject in. Jouw eigen levensverhaal vertellen is een traject waarbij we gesprekken voeren aan de hand van jouw levensfasen. Een levensfase is zeven jaar. Ieder gesprek staat in het teken van een levensfase (0-7, 7-14 etc.). Je krijgt een notebook mee om aantekeningen te maken.

  • In het tweede gesprek ga je op onderzoek naar jouw eerste 7 jaren op de wereld; hoe zag je geboortehuis eruit? Welke eerste herinnering heb je aan deze tijd? Zijn er grote gebeurtenissen geweest in de eerste 7 jaar?

  • Het tweede gesprek ga je op onderzoek naar de jaren 7-14. Waar speelde je vroeger mee? Hoe was jouw basisschooltijd? Naar welke middelbare school ging je?

  • Het aantal gesprekken is afhankelijk van jouw leeftijd.

  • In het laatste gesprek gaan we aan de hand van jouw vraag, de essentie zoeken in het levensverhaal van jezelf.

Hoe liep het af?

S. kan door het vertellen van haar verhaal met mildheid naar zichzelf kijken  en dat geeft rust. K. is zich bewust geworden van patronen en doorbreekt deze. Ze werkt nu 5 dagen voor zichzelf.

levensverhaal-in-beeld-logo_coaching_biografiek_studiekeuze_loopbaan_carriere_header2_1200x500px-2
Wat zijn de kosten?

De lengte van het levensverhaal traject is afhankelijk van jouw leeftijd.

Levensverhaaltraject

85,-
  • Per bijeenkomst

Begin direct met schrijven over je leven !