“Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd” – Kierkegaard-

Welkom bij Levensverhaal in Beeld, fijn dat je op deze site bent gekomen.

Waarom?

In je leven kun je tegen verschillende vragen aanlopen, vragen die betrekking kunnen hebben op verschillende gebieden van je leven, zoals familie, relaties, werk, gezondheid, keuzes die je wilt of moet maken. Onderzoek doen naar je levensloop, samen met iemand die je daarbij met een open en liefdevolle houding begeleid, kan inzicht, samenhang en rust in je leven brengen. Je gaat terug naar je eigen bron; wie ben jij, wat kun je en wat wil je. Je gaat bewust zien en zijn en kunt hierdoor weer richting geven aan de toekomst.
Er zijn drie verschillende manieren om aan je levensverhaal te werken; door individuele coaching, door het volgen van een biografische schrijfworkshop in een groep of thuis schrijvend door de reis van je leven.

Biografische coaching

Je komt binnen met een wens of een levensvraag. Vanuit jouw vraag ga je onderzoek doen naar je eigen leven, dit kan door verschillende werkvormen; een goed gesprek wandelend op de hei, schrijven, tekenen. Jouw vraag is altijd het uitgangspunt. Vanuit jouw vraag gaan we kijken wat je nodig hebt; een goed gesprek, een traject, een sessie schrijven of tekenen. Alles is in overleg.
Er zijn twee trajecten:

  • Jezelf in beeld brengen door 4 velden; deze geeft inzicht in jouw gewoontes, jouw omgang met de wereld, jouw motivatie en passie.
  • Jouw levensverhaal in beeld brengen; deze geeft inzicht in patronen en de rode draad in jouw leven.

Biografisch schrijven

Ik organiseer diverse workshops biografisch schrijven in Drenthe en in omgeving Laren. Biografisch schrijven is een middel om het levensverhaal in beweging te brengen. Door te schrijven kom je meer in verbinding met jezelf, omdat je je intuïtie, geheugen en de wijsheid van je lichaam aanspreekt. De pen is magisch! Door het schrijven van je eigen herinneringen ga je op zoek naar de diepere betekenis van de herinnering. Let op: met een echte pen schrijven!

Schrijvend door de reis van je leven

Het is echt een reis door je leven in 15  opdrachten. Iedere week, vanaf het moment dat je begint, krijg je een opdracht in de mailbox. De reis begint bij de plek van de start van jouw levensreis; geboortegrond, familie, tijdsgeest. In je leven zijn er een aantal belangrijke leeftijden, levensfasen en life events. Maar ook in de kleine herinneringen zit jouw eigen levenskleur.

Wat levert onderzoek naar je levensloop op? Wat brengt het je?
Aanbod:
  • Biografische coaching
  • Biografisch schrijven
  • Schrijvend door de reis van je leven
Wat levert kijken naar je eigen levensloop op?
  • Inzicht, samenhang en rust in je leven
  • Herbronnen; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik
  • Bewust durven zien en zijn en richting kunnen geven aan de toekomst

“Sanne heeft een open houding, frisse blik en gesprekken gaan in de flow. Ik heb nu eindelijk mijn richting gevonden.”

Brent – 25 jaar

Begin direct met schrijven over je leven !