Biografische coaching

Je komt binnen met een wens of een levensvraag. Vanuit jouw vraag ga je onderzoek doen naar je eigen leven, dit kan door verschillende werkvormen; een goed gesprek wandelend op de hei, schrijven, tekenen. Jouw vraag is altijd het uitgangspunt. Vanuit jouw vraag gaan we kijken wat je nodig hebt; een goed gesprek, een traject, een sessie schrijven of tekenen. Alles is in overleg.

Er zijn twee trajecten:
  • Jezelf in beeld brengen door 4 velden; deze geeft inzicht in jouw gewoontes, jouw omgang met de wereld, jouw motivatie en passie.
  • Jouw levensverhaal in beeld brengen; deze geeft inzicht in patronen en de rode draad in jouw leven.

Traject Jezelf in beeld

N. is aan het twijfelen wat ze wilt. Na een scheiding en een verhuizing uit het buitenland, weet ze niet welke keuze’s ze moet maken. Ze vraagt zich af of ze wel in Nederland wilt blijven wonen. Na een eerste gesprek blijkt dat ze in de knoop zit met zichzelf door alle grote veranderingen. Ze gaat met de volgende vraag haar 4 velden traject in: Waar word ik blij van en hoe krijg ik mijn zelfvertrouwen terug?

Ondernemer B slaapt slecht, hij maalt veel over zijn bedrijf. Hij geeft zichzelf meer dan 100 procent weg aan zijn werk, waardoor hij veel in zijn hoofd zit, moe is en slecht slaapt. Hij komt binnen met de vraag; Waar ligt mijn grens met betrekking tot werk? Na het eerste gesprek gaat hij met de volgende vraag het 4 velden traject in: Hoe creëer ik overzicht en structuur voor mijzelf?

Jezelf in de 4 velden is een biografische methode waarbij je gaat stilstaan; wie ben ik ook alweer? Wat vind ik belangrijk? Je neemt de rust om naar binnen te gaan in plaats van geleefd te worden vanuit buiten. Om bewust te worden wat er daadwerkelijk toe doet voor jou. Het traject is een traject van 6 gesprekken van een uur inclusief opdrachten en kost euro 495,-(excl btw) inclusief een notebook .

Hoe liep het af?

N. is haar eigen bedrijfje in partnermatching begonnen. B. kwam erachter dat hij een rol speelde, die voor hem was gecreëerd. Hij speelt nu zijn eigen rol.

Traject levensverhaal in beeld

‘Je verhalen vertellen wie je bent’

S. beweegt veel mee met de buitenwereld en blijft daardoor niet altijd bij zichzelf, ondanks dat ze goed weet wat ze wilt. Ze weet inmiddels dat rust, stilte en natuurbeleving haar helpen om bij zichzelf te blijven. Ze heeft echter een gezin, een baan en doet een nieuwe studie. Ze komt binnen met de vraag: Hoe zorg ik voor genoeg rust en tijd voor mijn binnenwereld?

Een traject waarbij je je eigen levensverhaal gaat onderzoeken haalt herinneringen op. Door terug te kijken op je leven en je te verdiepen in bepaalde gebeurtenissen, kun je begrip tonen en het een plekje geven. Je kijkt als het ware met de bril van nu in jouw geschiedenis, waardoor je anders kunt gaan kijken naar de bewuste gebeurtenissen in je leven. Patronen en de rode draad in jouw leven worden zichtbaar. Het geeft je bestaansrecht door je levensverhaal te vertellen, bekijken, accepteren en verwelkomen.

Aan de hand van een eigen vraag ga je het traject levensverhaal in beeld in. Iedere sessie van een uur staat in het teken van een levensfase. De fasen van je leven zijn onderverdeeld in levensfasen van 7 jaar. We starten met de fase 0-7 en gaan zo verder tot jouw huidige leeftijd. De lengte van het levensverhaal traject is afhankelijk van jouw leeftijd. Het kost 75 euro per bijeenkomst.

Hoe is het afgelopen?

S. kan door het vertellen van haar verhaal met mildheid naar zichzelf kijken en dat geeft rust.

Begin direct met schrijven over je leven !