Welkom op de site van levensverhaal in beeld.

Je bent hier gekomen omdat je een keuze moet gaan maken, vastloopt, niet meer leeft vanuit jezelf of je kind wilt ondersteunen bij het maken van een belangrijke keuze.

Een levensverhaal start al voordat je geboren bent. Ieders leven begint op een plek in een tijd. De plek is al beïnvloed door cultuur, de huizen die er staan, de keuze’s die je ouders en voorouders hebben gemaakt. De tijd is beïnvloed door religie, de heersende gedachten over wat hoort en wat niet hoort, politiek, kunst, muziek en onderwijs. Kortom de aspecten tijd en ruimte beïnvloeden een persoon van buiten. Het maakt uit op welke plaats, in welke tijd en in welk milieu je bent geboren. Er komt een andere identiteit tot bloei in een religieus milieu op de Veluwe in de jaren zestig dan in

een liberaal milieu in Amsterdam Zuid in de jaren negentig. Naast de beïnvloeding van buiten ben je een eigen ik van binnen. Je bent een mens met een eigen kleur. Een biografie is een verhaal van jouw leven. In een biografisch traject ga je op zoek naar hoe je van buiten bent beïnvloed en wie je van binnen bent. Innerlijke vrijheid is jezelf kunnen omarmen, zoals jij bent. Om vanuit jezelf keuze’s te kunnen maken die voor jou de juiste zijn. De omstandigheden verander je niet, maar wel hoe jij je daarin beweegt en je ertoe verhoudt. Om jezelf te zien en gezien te worden zoals je bent.

Er zijn twee verschillende
biografische trajecten;
  • Jezelf in kaart brengen door 4 velden; deze geeft inzicht in jouw gewoontes, jouw omgang met de wereld, jouw motivatie en passie.

  • Jouw levensverhaal in kaart brengen; deze geeft inzicht in patronen en de rode draad in jouw leven.

Waarom kiezen voor een
biografisch traject?
  • Terug naar je eigen kern: jezelf kunnen en durven zien

  • Je eigen richting bepalen en keuze’s durven nemen; studie, loopbaan of andere richting in je leven.

  • Jij bent leidend in jouw verhaal: van verleden naar toekomst

Begin direct met schrijven over je leven !