Jezelf in 4 velden

Jezelf in de 4 velden is een biografische methode waarbij je gaat stilstaan; wie ben ik ook alweer? Wat vind ik belangrijk? Je neemt de rust om naar binnen te gaan in plaats van geleefd te worden vanuit buiten. Om bewust te worden wat er daadwerkelijk toe doet voor jou.

Verhaal 1: Onderneemster K.

Onderneemster K. loopt tegen de grenzen aan van haar bedrijf. Iets weerhoudt haar om geld te investeren. Ze komt binnen met de vraag; wat weerhoudt mij om geld te investeren? Na een eerste gesprek blijkt dat in haar jeugd geld een grote rol speelde in de ruzies tussen haar ouders. Met de volgende vraag gaan we haar 4 velden traject in: Wat zijn mijn eigen overtuigingen hoe ik met geld om wil gaan?

Verhaal 2: Mevrouw N.

N. is aan het twijfelen wat ze wilt. Na een scheiding en een verhuizing uit het buitenland, weet ze niet welke keuze’s ze moet maken. Ze vraagt zich af of ze wel in Nederland wilt blijven wonen. Na een eerste gesprek blijkt dat ze in de knoop zit met zichzelf door alle grote veranderingen. Ze gaat met de volgende vraag haar 4 velden traject in: Waar word ik blij van en hoe krijg ik mijn zelfvertrouwen terug?

Verhaal 3: Ondernemer B.

Ondernemer B slaapt slecht, hij maalt veel over zijn bedrijf. Hij geeft zichzelf meer dan 100 procent weg aan zijn werk, waardoor hij veel in zijn hoofd zit,  moe is en slecht slaapt. Hij komt binnen met de vraag; Waar ligt mijn grens met betrekking tot werk? Na het eerste gesprek gaat hij met de volgende vraag het 4 velden traject in: Hoe creëer ik overzicht en structuur voor mijzelf?

Het 4-velden
traject

De methode ziet er als volgt uit;
  • In het eerste gesprek  maken we kennis met elkaar en is er ruimte om te vertellen wat er momenteel speelt in jouw leven. Waar loop je tegen aan? Wat zou je veranderd willen zien? Aan de hand van een eigen vraag ga je het 4 velden traject in. In het 4 velden traject doe je onderzoek naar jezelf in de 4 velden; fysieke wereld, tijd, sociale wereld en de spirituele wereld. Je krijgt een notebook mee om aantekeningen te maken.

  • In het tweede gesprek ga je op onderzoek hoe jij omgaat met de fysieke wereld; spullen, geld, kleding, jouw lichaam, een plek waar je graag bent.

  • In het derde gesprek ga je op onderzoek hoe jij omgaat met tijd, wat jouw gewoontes zijn, ritme en tradities.

  • In het vierde gesprek ga je op onderzoek naar de sociale wereld; welke mensen heb je om je heen? Waar walg je van? Waar wordt je ontzettend blij van?

  • In het vijfde gesprek ga je op onderzoek naar de spirituele wereld; hoe maak jij keuze’s? Welke passie heb je? Geloof je?

  • Tussen de gesprekken door krijg je diverse opdrachten mee naar huis die passend zijn bij jouw vraag.

  • In het zesde en laatste gesprek gaan we aan de hand van jouw vraag, de essentie zoeken in de onderzoeksdata van jezelf in de 4 velden.

Hoe liep het af?

Onderneemster K. werd zich bewust van de overtuigingen van haar ouders en haar eigen overtuigingen. N. is haar eigen bedrijfje in partnermatching begonnen. Ondernemer B. kwam erachter dat hij een rol speelde, die voor hem was gecreëerd. Hij speelt nu zijn eigen rol.

levensverhaal-in-beeld-logo_coaching_biografiek_studiekeuze_loopbaan_carriere_header2_1000px-1
Wat zijn de kosten?

Levensverhaal in Beeld biedt de mogelijkheid om het 4 velden traject op twee manieren te volgen.

4 velden traject

495,-
  • 6 gesprekken van een uur
  • Inclusief notitieboek

4 velden digitaal traject

295,-
  • Digitaal start- en eindgesprek van een uur en tussendoor 4-velden thuisopdrachten

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op!